Programma festiviteiten rond de troonswisseling

De Oranjevereniging is constant bezig om de festiviteiten in goede banen te lijden. Het programma is dan ook onder voorbehoud. In de aanloop naar 30 april kan er steeds iets wijzigen. Via updates kunt u hier steeds de voortgang volgen.

Update 21 april 2013


Update 17 april 2013, klik hier...


Update 28 maart 2013

 

De wekelijks column in het Noordwijkerhouts Weekblad, NENS en BON wordt goed gelezen. De Noordwijkerhouters die ‘iets' met de Koningin hebben en daarover geschreven hebben krijgen erg leuke reacties. We gaan hiermee door tot 30 april.
Het laatste nieuws is te vinden op www.ovnwh.nl en op de facebookpagina van JongOranjeNoordwijkerhout.

Er is een mooie herinneringsmok besteld. Alle kinderen op de basisscholen en bezoekers van de seniorenactiviteiten ontvangen een mok. Voor kinderen op speciaal onderwijs, Vrienden Van Oranje en donateurs van de Oranjevereniging zal een datum komen waarop de mok kan worden afgehaald. Deze mokken worden uitgereikt namens de Gemeente Noordwijkerhout en de Oranjevereniging Noordwijkerhout.
Het Museum van Oranje krijgt steeds meer vorm. Winkeliers gaan enthousiast aan het werk om de etalages Oranje te kleuren. Paspartoe is bezig met het vervaardigen van Koninklijke knijpers om te helpen een aantal leegstaande etalages om te toveren in een Museum van Oranje. De Items van de expositie worden ter beschikking gesteld door diverse Noordwijkerhouters, NoVaTo en de Oranjevereniging.
De aanvankelijk geplande theaterdagen voor de basisschoolkinderen gaan definitief niet door. Hiervoor in de plaats zullen op vrijdag 26 april de Koningsspelen plaatsvinden. Alle scholen in Noordwijkerhout doen mee aan deze sportdag die gehouden zal worden op het VVSB-terrein. 's Morgens zullen de kinderen uit de onderbouw en 's middags de kinderen uit de bovenbouw deelnemen aan de spelen.

Het Rad van Avontuur in Puijckendam blijft op zaterdag 27 april van 14.00 tot 16.00 uur. Als klap op de vuurpijl heeft Noordwijkerhout aan het einde van deze dag een wereldprimeur. De allereerste Junior Orange Party! Deze zal worden georganiseerd in Café van der Geest aan de Zeestraat. Dit feest is voor alle Noordwijkerhouters van 11 tot en met 15 jaar. Er wordt geen alcoholische drank geschonken. Deze spetterende avond gaat van start om 19.30 uur en zal duren tot 23.30 uur. Het beschikbare aantal kaarten is 350 dus zorg dat je er snel bij bent. Een kaart kost € 3,00 dit is inclusief een consumptie en garderobe. Er is een DJ die voor goede muziek zorgt en een jury die de twee mooist en origineelst uitgedoste feestvierders zullen uitkiezen en deze in de spotlights zetten.

Zondag 28 april is een paardendag. Van 11.00 tot 13.00 uur kunt u kijken naar de Kris Kras Cross wedstrijd waar wordt gereden ‘onder de man' met paarden en met pony's. Om 14.00 uur start de menwedstrijd voor enkel- en meerspannen / Mini Marathon. Altijd een spectaculair onderdeel van de dag voor de paardenliefhebber. Beide wedstrijden vinden plaats op het terrein van de Boekhorstruiters aan de Zeestraat (oud VVSB-terrein).

Op maandag 29 april is het Noordwijkerhouts golfkampioenschap op Golfbaan Tespelduyn. Het ochtendprogramma zal met name openstaan voor de Noordwijkerhoutse jeugd. De ochtendflights lopen van 10.00 tot 13.00 uur en de middagflights van 13.30 tot 16.30 uur.
Om 14.00 uur zal er een muzikale Koninginnemiddach plaatsvinden in Munnekeweij. Om 20.00 uur is er een klaverjaswedstrijd in 't Victorhuis en de avond zal afgesloten worden met vanaf 21.00 uur Koninginnenach in Café van der Geest.

Dinsdag 30 april staat bol van de feestelijkheden. Natuurlijk gaan we allemaal vlaggen en maken we kans op een prijs. Maar er is meer te versieren, ook straten krijgen een kans op een prijs. Om 8.00 uur begint de Snuffel- en attractiemarkt en vanaf 10.00 uur zullen live de tv-beelden te zien zijn op een groot scherm bij de Witte Kerk. Op een iets kleiner scherm zullen de bewoners van Munnekewey genieten van de beelden onder het genot van een bakkie koffie met gebak. De gehele dag zullen er optredens zijn afwisselend op de 3 podia die geplaatst zijn in de tuin van de Witte Kerk. Wie, wat en waar dat vertellen wij u in de speciale editie van het Noordwijkerhouts Weekblad op dinsdag 23 april.

 


Update 13 maart 2013.

 

De komende tijd leest u op de gemeentepagina in het Noordwijkerhouts Weekblad meer over de voortgang van de festiviteiten rondom de troonwisseling. Via een wekelijks column in Noordwijkerhouts Weekblad, op NENS, Blik op Noordwijkerhout en deze site laat de Oranjevereniging, Noordwijkerhouters aan het woord die ‘iets' met de Koningin hebben. Op dinsdag 23 april komt er een speciale editie van het Noordwijkerhouts Weekblad uit.

Aandenken
Aan diverse doelgroepen zal een aandenken uitgereikt worden namens de Gemeente Noordwijkerhout en de Oranjevereniging Noordwijkerhout.

Etalages
Gedurende 2 weken zal de dorpskern van Noordwijkerhout worden omgezet in het Museum van Oranje. Winkeliers in de aanlooproutes naar het dorp wordt gevraagd om hun etalage aan te passen. Ook enkele leegstaande panden en twee vitrines in het gemeentehuis worden met dit thema ingericht.

De volgende activiteiten staan (onder voorbehoud) op het programma
Vrijdag 26 april
Koningsspelen, een sportdag voor basisschoolleerlingen.

Zaterdag 27 april
Van 14.00 tot 16.00 uur Rad van Avontuur in Puijckendam.
Van 20.00 tot 01.00 uur Sensation Orange Junior

Zondag 28 april
11.00 - 13.00 uur Kris Kras Kros bij De Boekhorstruiters
13.00 - 14.00 uur Menwedstrijden bij De Boekhorstruiters

Maandag 29 april
11.00 uur Ochtendflight Noordwijkerhouts golfkampioenschap op Tespelduyn
14.00 uur Middagflight Noordwijkerhouts golfkampioenschap op Tespelduyn
14.00 - 16.00 uur Koninginnemiddach in Munnekeweij
20.00 uur Klaverjaswedstrijd in 't Victorhuis
21.00 uur Koninginnenach bij Café van der Geest

Dinsdag 30 april
07.00 uur Feestelijk vlagvertoon
08.00 - 14.00 uur Snuffel- en attractiemarkt
10.00 uur Koffie met gebak in Munnekeweij
10.00 - 10.30 uur Abdicatie
10.30 - 10.50 uur Toespraak balkon
14.00 - 15.30 uur Inhuldiging
Groots Inhuldigingsfeest rond de Witte Kerk


Update 1 februari 2013

De Oranjevereniging Noordwijkerhout zal in samenwerking met de gemeente een passend programma rond de abdicatie en inhuldiging opstellen met de toevoeging van een vleugje Koninginnedag.

De Oranjevereniging heeft zich inmiddels gebogen over het traditionele 30 april-programma en het programma van het inhuldigingsfeest. De evenementen zoals het Noordwijkerhouts Golftoernooi, de wedstrijd kris-kras-kros en menwedstrijden met paarden, het rad van fortuin en de koninginnemiddach zullen naar een andere dag, vóór 30 april, worden verschoven. De toerfietstocht zal komen te vervallen. Uiteraard zijn er speciale inhuldigingsevenementen zoals een jeugdpop, theater voor de basisschooljeugd en voor de ouderen koffie met Oranjegebak. Op 30 april zal, na de festiviteiten die op de televisie zullen worden uitgezonden, rond de Witte Kerk vanaf halverwege de middag tot later op de avond voor jong en oud een grandioos Oranjefeest, in de vorm van de Playbackshow en Koninginnepop, worden georganiseerd.
Verder zijn we nog aan het bedenken van een leuk aandenken voor o.a. de basisschoolkinderen.


Hare Majesteit de Koningin heeft vandaag haar aftreden aangekondigd.

Vandaag, 28 januari gaf Hare Majesteit Koningin Beatrix aan dat zij op 30 april aanstaande afstand zal doen van de troon. Daarmee krijgt Nederland na vele jaren een Koning en een Koningin.

We zijn Hare Majesteit zeer erkentelijk voor haar inzet en verdienste voor ons land en voor ons als Nederlanders. De Oranjevereniging Noordwijkerhout had al een aantal jaren een draaiboek klaar liggen, we zullen ons beraden hoe we aanstaande 30 april omgaan met de traditionele Koninginnedag evenementen. Zodra de plannen uitgewerkt zijn zullen we het programma op site plaatsen.

Volg ons ook op