Woensdag 4 september

De éérste activiteit van iedere Noordwijkerhouter is uiteraard het uithangen van de nationale driekleur. Dit zal bijdragen aan een gezellige sfeer in Noordwijkerhout.

09.00 uur Tonknuppelen voor heren op het terrein van Trebbe: Landgoed in den Houte (voormalig Bavo-terrein)
Inschrijfgeld € 10,00. Bij vóórinschrijving betalen donateurs € 5,00. Op het terrein betaalt iedereen € 10,00.
Het gezelligste evenement van het jaar gaat ook deze kermis weer zorgen voor een gedenkwaardige ochtend met spanning en vermaak. Weet je nog van het afgelopen jaar? De regen kwam met bakken uit de lucht, maar het was nog nooit zo druk geweest. Zo zie je maar, een Feestje blijft een Feestje ook als het weer wat minder is. Het gaat immers om de gezelligheid en de eer. Zet woensdag 4 september in je agenda want dan moet je er weer bij zijn. Zorg dat je dit niet mist, we gaan om 09.00 uur weer van start. Kom allemaal naar het voormalige Bavo terrein en neem je vrienden, buren, familie en kennissen mee want het wordt gegarandeerd weer een geweldige ochtend. Wil je een keer een Ton met je naam erop? Dat kan. Voor € 25,00 kunnen wij je logo plaatsen op de ton. (max. 2 logo's per ton) Wil je dit; zorg dan dat je dit logo (bij voorkeur een sjabloon) meeneemt bij de vóórinschrijving, beter nog, meldt het vooraf aan bij info@ovnwh.nl ! We verwachten natuurlijk een hoge opkomst en zullen dit jaar weer 10 banen opbouwen. Let dus op, vóórinschrijven is zinvol. Je kunt, wanneer je voor een groep inschrijft, een lijst mailen naar info@ovnwh.nl. Zoals altijd is er catering, EHBO en een voortreffelijke sfeer zodat ook deze dag van de Oranjefeesten in Noordwijkerhout weer een historische dag gaat worden. In verband met gemeentelijke verordeningen is het net als in andere jaren niet toegestaan zonder vergunning drank te verkopen tijdens het evenement. Er zal door de gemeente gecontroleerd en gehandhaafd worden. Tevens wordt u nadrukkelijk verzocht geen glazen flessen mee te brengen naar het evenemententerrein en uw eigen afval op te ruimen. Uit respect voor de eigenaren van het terrein en voor ons evenement verzoeken wij dit na te leven en zijn u daar, bij voorbaat, zeer dankbaar voor.
Dit onderdeel is gesponsord door: Hooijmans Zonweringen, Cultuurtechniek Bollenstreek, Cremer Services BV, NWH Jobs, Meeuwenoord Transport Welkoop Rijnsburg.
Commissie: Ted Langeveld, Wally Rodenburg en Kitty van Steijn.

10.00 uur Start ‘Battle of the Beauties' - Tonknuppelen voor dames op terrein van Trebbe: Landgoed in den Houte (voormalig Bavo-terrein)
Inschrijfgeld € 10,00. Bij vóórinschrijving betalen donateurs € 5,00. Op het terrein betaalt iedereen € 10,00.
Tonknuppelen voor dames is niet meer weg te denken uit het programma van de Oranjefeesten. Ieder jaar zien we meer enthousiaste deelneemsters.
Wij hopen dit jaar op beter weer dan vorig jaar dus kom deze ochtend samen met je vriendinnen, collega's of familieleden tonknuppelen en gooi de poes uit de ton want je weet het: de poes uit de ton is eeuwige roem en een prijs waard!
Dit onderdeel is gesponsord door: Loonbedrijf Jansen.
Commissie: Tanja Augustinus en Wally Rodenburg

10.00 uur Spelochtend op de basisscholen
Sinds 1885 spelen onze kinderen nu nog steeds traditiegetrouw spelletjes tijdens de Oranjefeesten. Dit was vroeger ter ere van Prinses Wilhelmina die op 31 augustus jarig was. Deze nostalgische, rare, leuke en vele andere spelletjes staan ook deze woensdagochtend op het programma. Bij mooi weer zullen de kinderen onder leiding van docenten en vrijwilligers, veelal buiten spelen. Bij slecht weer gebeurt dat binnen en is het misschien niet mogelijk om te kijken. Dus duimen voor een Oranjezonnetje! In de loop van de ochtend wordt een lekkere koude versnapering uitgedeeld. De docenten kunnen dan genieten van een oliebol, beschikbaar gesteld wordt door Gebakkraam Brouwer.
Dit feestelijke gebeuren zou nog meer glans krijgen als jullie allemaal in het oranje gekleed en/of geschminkt zouden zijn.
Voor de kinderen van de Honingraat is er een springkussen waarvan zij ook dit jaar weer kunnen genieten.
Ook kinderen die speciaal onderwijs volgen buiten Noordwijkerhout worden niet vergeten. Op welke manier u uw kind hiervoor kunt opgeven staat op pagina 7.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Harry en Carolus Janssen.
Commissie: Wally Rodenburg en Tonneke van Nobelen.

13.30 uur Tonknuppelen voor kinderen op het terrein van Trebbe: Landgoed in den Houte (voormalig Bavo-terrein)
Inschrijfgeld € 2,00. Bij vóórinschrijving betalen donateurs € 1,00. Op het terrein betaalt iedereen € 3,00.
Het gaat dit jaar gewoon weer door! Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud en nog niet bekend met dit eeuwenoude Noordwijkerhouts fenomeen ‘Tonknuppelen'! Sluit je dan aan bij de ervaren knuppeljeugd. Ervaring? Niet nodig en zeker geen garantie tot succes om de kat uit de ton te knuppelen. Rust en geluk is vaak de sleutel tot het knuppelsucces gebleken. Gooi jij de kat uit de ton, dan win je de hoofdprijs en voor degene die ervóór of erná gooit, ligt ook een prijs te wachten. Er zijn meerdere tonnen dus ook veel kansen op mooie prijzen. Kinderen van Noordwijkerhout, grijp je kans om een goed tonknuppelaar te worden!
Dit onderdeel is gesponsord door: Gebakkraam Brouwer en Mevr. C. Hogervorst-Rotteveel.
Commissie: Wally Rodenburg, Tonneke van Nobelen en Patricia Hogervorst.

14.00 uur 73ste Ronde van Noordwijkerhout
Traditiegetrouw wordt op de woensdagmiddag van de kermis de wielerronde, onze eigen Noordwijkerhoutse klassieker, verreden. De start en finish bevinden zich op de Koninginneweg en het parcours loopt vervolgens over de Herenweg, de Schoolstraat, de Havenstraat en via de Koninginneweg weer naar de start/finish.
Let op de gewijzigde tijden!!!
Om 14.00 uur start de jongste jeugd met de AGU Kids Race. Zij zorgen dat er helmen beschikbaar zijn en dat iedere deelnemer een medaille ontvangt. Deze wedstrijd is alleen voor de plaatselijke jeugd met de geboortejaren 2007 t/m 2012. Inschrijven kan via de website van de Oranjevereniging: www.ovnwh.nl
Daarna starten om 15.00 uur de (B)-Amateurs/Sportklasse/Junioren. Na een aantal jaren de Elite/beloften aan het vertrek te hebben gehad hebben we net als vorig jaar gekozen om de (B)-Amateurs/Sportklasse/Junioren weer te laten starten. Er zijn een aantal dorpsgenoten en regiorenners in deze categorie actief. We verwachten dan ook dat zij een spektakel van deze wedstrijd zullen maken.
Tot slot starten de trimmers om 16.30 uur. Voorheen noemden we deze wedstrijd de ‘Dikke Banden Wedstrijd', maar dat dekt al jaren niet meer de lading. De ‘Dikke Banden Wedstrijd' is een trimmerswedstrijd geworden, vandaar de nieuwe naam. Vijf jaar geleden is het ‘Trimmers Wielercircuit Bollenstreek' voor het eerst verreden met wedstrijden in Noordwijk, Voorhout, Lisse en Hillegom. Vanaf het begin was het direct een succes, met een groot deelnemersveld, dat we ook dit jaar weer verwachten.
Ons dorp telt vele tourfietsers en trimmers die elke week door de duinen en het lage land hun rondjes rijden. Een groot aantal van hen rijdt ook wedstrijden bij de RTV de Bollenstreek. Maar wat is er mooier dan een wedstrijdje met je maten te rijden op een afgesloten parcours met publiek langs de kant en wat dacht je van de vele premies. De eerst aankomende inwoner van Noordwijkerhout krijgt traditioneel de fiets, gesponsord door Jan van Dam de Fietsspecialist, Henk Zwaan Tweewielers en Looijestijn Tweewielerspecialist. Maar het gaat natuurlijk om de eer, de eeuwige roem en de kus van onze prachtige Noordwijkerhoutse rondemiss!
Het motto van de commissie blijft: ‘deelnemen is belangrijker dan winnen'.
Dit onderdeel is gesponsord door: Looijestijn Tweewielerspecialist, Van Dam Fietsen, Henk Zwaan Tweewielers, Autobedrijf Kleverlaan, Welkoop Rijnsburg, en Autobedrijf van Eeden.
Commissie: Harry Janssen, Ted Langeveld, Jack Wijnands, Antoine Duivenvoorden, Kitty van Steijn, Ida Troost en John Warmerdam.

14.00 uur Tonsjorren nabij de Witte Kerk
Inschrijfgeld € 10,00 per team. Bij vóórinschrijving betalen donateurs € 5,00.
Arie de Winter en Zn. Hei- en Fundatiewerken bouwt speciaal voor jullie ook dit jaar weer de oude heistelling op bij de Witte Kerk, zodat we kunnen sjorren om de titel ‘Sterkste Tonsjorteam 2019'.
De dames strijden met 5 en de heren met 4 deelnemers per team.
Dit onderdeel is gesponsord door: Café 'Het Feest van Harry', Arie de Winter en Zn Hei- en Fundatiewerken en Loodgietersbedrijf Kromhout.
Commissie: Rob van Dam, Max Adriaens en Wally Rodenburg.

Ook aan het einde van deze dag is het zaak de vlag weer binnen te halen.
Berg hem vooral niet op want morgen wacht de laatste dag van onze Oranjefeesten.

 

-terug-

Volg ons ook op

 

Donateur worden?

 

Oranjefeesten

 

Persberichten