Donderdag 5 september

Vandaag is het alweer de laatste dag van de feesten. Laten we met elkaar proberen hier een onvergetelijke dag van te maken. De beste start is dan natuurlijk het uitsteken van de vlag!

07.00 uur Viswedstrijd aan de Leidsevaart nabij het Keukenhofbos.
Inschrijfgeld € 5,00.
HSV De Arnoud organiseert in samenwerking met de Oranjevereniging tijdens de Oranjefeesten een kermis-viswedstrijd. Deelname aan deze wedstrijd is alleen mogelijk voor inwoners van Noordwijkerhout en leden van HSV De Arnoud. De wedstrijd wordt vervist aan de Leidsevaart nabij het Keukenhofbos te Lisse. Aanvang van de wedstrijd is 08.00 uur en we vissen tot 11.00 uur. Vanaf 07.00 uur kan men loten voor de plaatsnummers. Er wordt gevist op gewicht. Snoek en snoekbaars tellen niet mee. Het inschrijfgeld moet ter plaatse aan de waterkant worden voldaan en komt geheel ten goede aan de prijzen. Daarnaast is hengelsportzaak W. van der Niet bereid gevonden om deze wedstrijd te sponsoren in de vorm van waardebonnen en bekers, welke nà de wedstrijd aan de waterkant zullen worden uitgereikt.
U kunt zich opgeven bij Theo Augustinus, telefonisch (na 18.00 uur!) tel. 06 15 333 721, via e-mail: tedstekkie@ziggo.nl of secretaris@ovnwh.nl of schriftelijk - Zeestraat 187, 2211 WX Noordwijkerhout.
LET OP! Voor deelname aan deze wedstrijd is het niet mogelijk om aan de waterkant in te schrijven. Ook is er geen vóórinschrijving bij SV ‘de Duinschutters'.
Dit onderdeel is gesponsord door: W. van der Niet hengelsportartikelen.
Commissie: Jack Wijnands en Tanja Augustinus.

09.00 uur Vogelschieten bij Schietvereniging ‘de Duinschutters' aan de Dijkzicht
Inschrijfgeld € 17,50. Bij vóórinschrijving betalen donateurs € 12,50
In samenwerking met SV ‘de Duinschutters', wordt er op deze ochtend weer een vogelschietwedstrijd georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd wordt er gestreden om de titel SCHUTTERSKONING en SCHUTTERSKONINGIN 2019. Uiteraard zijn er ook diverse andere prijzen te winnen.
Het is altijd een gezellige ochtend, waarbij spanning en nauwkeurigheid van het richten en schieten hand in hand samengaan. Voor zowel de heren als voor de dames zijn er aparte banen. Dus vooral de dames zijn uitgenodigd deel te nemen om wellicht de titel in de wacht te slepen. Mocht u nog nooit geschoten hebben of het weer eens op wilt pakken, dan bieden wij u alle gelegenheid. Onder begeleiding van een van de instructeurs van SV ‘de Duinschutters' kunt u uw kans wagen.
Op dit evenement is iedereen van harte welkom. Er zijn diverse elementen ingebracht om de strijd zo spannend en aantrekkelijk mogelijk te maken.
Deelname is vanaf 18 jaar en het evenement begint om 09.15 uur. Door de wettelijke regelgeving en nieuwe AVG dienen ALLE deelnemers zich bij inschrijving te legitimeren d.m.v. een geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs.
Dit onderdeel is gesponsord door: Van der Slot Transport BV, H.L. Hogervorst BV, Fa. Gebr. Hogervorst, P.A. Neuteboom Loodgietersbedrijf, Aartman Assurantiën, Wil van den Berg Bouwservice, Bakker Geluidstechniek en Ilse Modder Grafisch ontwerper.
Commissie: Rob van Dam, Huub Aanhane en John Warmerdam.

09.00 uur Opening van de Pi l'arena, Pilarenlaan
Voor de officiële opening hebben wij een Bekende Noordwijkerhouter uitgenodigd. Deze zal, met ons, na de plechtigheid met een glaasje Oranjebitter proosten op deze eerste dag in de Pi l'arena.
U kunt de arena vinden aan de Pilarenlaan achter het Koetshuis tussen Puyckendam en Bethlehem. In deze arena zullen diverse activiteiten plaatsvinden. U kunt ze herkennen aan het logo.
De eerste activiteit is het versieren van de arena. Helpt u mee? Versier uw balkon en misschien ontvangt u wel een heerlijke taart.
De activiteiten in de Pi l'arena zijn mede mogelijk gemaakt door: Menken Self Storage.
Commissie: Mirjam van der Panne, Ida Troost, Jack Wijnands, Jan van Schooten, Liesbeth Vreeken, Peter Edelaar en Tonneke van Nobelen.

09.05 uur Jeu de Boules in de Pi l'arena
Inschrijfgeld € 4,00. Bij vóórinschrijving betalen donateurs € 2,50.
De vóórinschrijving voor alle activiteiten in de Pi l'arena is op maandag 19 augustus om 10.30 uur in de zaal van de Stichting Ontmoetingsruimte Puyckendam.
Op de dag zelf kunt u inschrijven vanaf 08.30 uur.
Dit populaire evenement staat ook dit jaar weer op het programma. Gezien het stijgend aantal deelnemers blijkt dit spel te voldoen aan een behoefte om sport en spel te combineren tot een gezellig samenzijn.
Kom en doe mee!!! Gezelligheid staat voorop.
De organisatie wordt mede mogelijk gemaakt door de Jeu de Boules Vereniging met als voorzitter dhr. H. v.d. Nieuwendijk. In de pauze kunt u genieten van een kopje koffie/thee met een heerlijke oliebol.
De prijsuitreiking is in de ontmoetingsruimte van Puyckendam waar u, indien u zich daarvoor opgeeft, gezellig kunt blijven lunchen (zie kermislunch 12.00 uur).
Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door: 'de Vrienden Van Oranje'.
Commissie: Tonneke van Nobelen.

09.30 uur Sjoelen in Puyckendam aan de Pi l'arena
Inschrijfgeld € 4,00. Bij vóórinschrijving betalen donateurs € 2,50.
De vóórinschrijving voor alle activiteiten in de Pi l'arena is op maandag 19 augustus om 10.30 uur in de zaal van de Stichting Ontmoetingsruimte Puyckendam.
Op de dag zelf kunt u inschrijven vanaf 09.05 uur.
Sjoelen is een traditioneel gezelschapsspel, dat in Nederland veel gespeeld wordt. Tegenwoordig wordt het steeds vaker als sport gezien. Zeker nadat er na alle Nederlandse kampioenschappen, inmiddels een aantal WK's hebben plaatsgevonden. Sjoelen is een leuk spel dat voor iedereen makkelijk is om te spelen. Onder de leiding van Joke Berkhout zal een wedstrijd gespeeld worden.
In de pauze kunt u genieten van een kopje koffie/thee met een heerlijke oliebol.
De prijsuitreiking is in de ontmoetingsruimte van Puyckendam waar u, indien u zich daarvoor opgeeft, gezellig kunt blijven lunchen (zie kermislunch 12.00 uur).
Dit onderdeel heeft (nog) geen sponsor.
Commissie: Liesbeth Vreeken.

10.15 uur Klootgooien in de Pi l'arena
Inschrijfgeld € 4,00. Bij vóórinschrijving betalen donateurs € 2,50.
De vóórinschrijving voor alle activiteiten in de Pi l'arena is op maandag 19 augustus om 10.30 uur in de zaal van de Stichting Ontmoetingsruimte Puyckendam. Op de dag zelf kunt u inschrijven vanaf 09.45 uur.
Deze oude Noordwijkerhoutse traditie staat ook dit jaar weer op de agenda.
Hierbij nodigen wij alle senioren uit dit feestje samen met ons te vieren voor de eerste keer in de Pi l'arena.
In de pauze kunt u genieten van een kopje koffie/thee met een heerlijke oliebol.
De prijsuitreiking is in de ontmoetingsruimte van Puyckendam waar u, indien u zich daarvoor opgeeft, gezellig kunt blijven lunchen (zie kermislunch 12.00 uur).
Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door: Firma van Steijn-Damen en 'de Vrienden Van Oranje'.
Commissie: Mirjam van der Panne en Jan van Schooten.

11.00 uur Schatgraven aan de Schippersvaartweg
Vorig jaar weerhield het slechte weer vele kinderen en hun ouders niet om te komen. Dankzij de overbuurvrouw konden we op een droger stuk land toch de schatten zoeken. Waarvoor nogmaals onze dank.
Dit jaar gaan we gewoon weer naar de familie Warmenhoven aan de Schippersvaartweg 55. Zij stellen hun landgoed beschikbaar om naar de vele verstopte schatten te komen zoeken.
Ben je in de leeftijd van 4 t/m 10 jaar dan nodigen we je uit om na het startsein, om 11.00 uur, te gaan graven. Er is een veld voor de jongste en een veld voor de oudere schatgravers. Voor iedereen is er een prijs. Je mag natuurlijk alléén je handen gebruiken.
Mocht je na een tijdje nog niets gevonden hebben: goed nieuws voor ouders en oma's en opa's!! Zij mogen, niet gelijk, maar na het tweede startsein, het kroost gaan helpen. Vergeet het fototoestel niet! Er staan ook dit jaar weer 2 hoofdprijzen en heel veel andere mooie prijzen voor jullie op de prijzentafel klaar! Lukt het niet om een schat op te graven, dan mag je na afloop grabbelen in de grabbelton. Er zijn geen kosten aan dit evenement verbonden.
Dit onderdeel is gesponsord door: Jan van Paridon Bloemen, Gebakkraam Brouwer en v.o.f. R. en A. Warmenhoven.
Commissie: Wally Rodenburg, Tonneke van Nobelen en Patricia Hogervorst.

12.00 uur Kermislunch in Puyckendam aan de Pi l'arena
Inschrijfgeld € 10,00.
In verband met de inkopen is deelname alleen mogelijk als u zich vooraf opgeeft op maandag 19 augustus om 10.30 uur in de zaal van de Stichting Ontmoetingsruimte Puyckendam.
Wilt u een hele dag doorbrengen in de Pi l'arena? Dat kan. 's Morgens meedoen met een spel en 's middag naar de bingo? En dan lekker genieten van een geheel verzorgde lunch onder muzikale begeleiding van Nico Koomen en Jan van Maris.
Ook als u heeft meegedaan aan Jeu de Boules, sjoelen of het klootgooien maar niet naar de bingo gaat, kunt u mee-lunchen. Of u gaat naar de bingo en begint met de lunch ‘s middags! Het kan allemaal.
Dit onderdeel heeft (nog) geen sponsor.
Commissie: Jack Wijnands en Peter Edelaar.

13.00 uur Grand Prix motorcross aan de Herenweg
Het is toch weer gelukt! We danken Kees Warmerdam hartelijk voor het beschikbaar stellen van het terrein.
Voor het achtste jaar alweer zullen de coureurs de strijd uitvechten om de Grand Prix van Noordwijkerhout aan de Herenweg nabij de Ruigenhoek.
De Oranjevereniging zal in samenwerking met de motorcrossfans van Noordwijkerhout een spectaculair parcours realiseren. Natuurlijk is er een ruim Parc Fermé waar de coureurs en monteurs zich voorbereiden op de wedstrijden en het publiek de helden van dichtbij kan bewonderen. Er wordt gereden in diverse klassen met transponders voor een gegarandeerde uitslag. Transponders kun je huren bij inschrijving. De tijdswaarneming is in handen van Hans Akkerman.
Je kunt vanaf 09.00 uur inschrijven bij de jurywagen voor de volgende categorieën: hobbyklasse, 50 cc mini, 65 cc kleine en grote wielen, 85 cc kleine en grote wielen en vervolgens 125 cc 2 t, 250 cc 4 t en 2 t, 500 cc 4 t, de off-the-road en als klapstuk de Superklasse. We hebben i.v.m. veiligheid moeten besluiten geen quads toe te laten.
De training zal om 11.00 uur beginnen en de eerste manche zal traditioneel de ‘hobby klasse' zijn. De prijsuitreiking zal rond 17.30 uur zijn.
Bezoekers: kom per fiets of te voet het is niet ver en je hebt geen problemen met parkeren!
Dit onderdeel is gesponsord door: Hachmang Handelsonderneming, Benzinestation Formule 2 Nic de Groot BV, Versteeg Bandenservice, Duijndam BV, Loodgietersbedrijf W. Seijsener, MyScootershop.nl en Van Dijk Strohandel & Diervoeders.
Commissie: Max Adriaens, Harry Janssen, Antoine Duivenvoorden, Ted Langeveld en Ida Troost.

13.30 uur Bingo-Time in Puyckendam aan de Pi l'arena
Als u het gezellig vindt, kunt u voordat u naar de bingo gaat eerst lekker lunchen (zie 12.00 uur kermislunch). Voor de bingo gaat de zaal om 13.15 uur open. Om 13.30 uur gaan de eerste ballen rollen. Valse bingo's worden niet toegestaan. De organisatie is in handen van OJA (Oud en Jong Actief). Tijdens de bingo zijn er twee Oranje-rondes met prijzen, beschikbaar gesteld door de Oranjevereniging. Tevens trakteert de Oranjevereniging u in de pauze op een borreltje.
Dit onderdeel heeft (nog) geen sponsor.
Commissie: Liesbeth Vreeken.

14.00 uur Palingtoernooi op tennispark De Boekhorst
inschrijfgeld € 11,00 per persoon of € 3,00 (alleen tennis). Inschrijving bij aankomst op het tennispark.
Tennisvereniging De Boekhorst organiseert op haar tennispark het supergezellige Palingtoernooi voor 18 jaar en ouder. Het is een echt Noordwijkerhouts gebeuren, dus nodig een familielid, een goeie buur, een vriend of vriendin uit en doe mee aan dit sportieve evenement. Het is vooral de bedoeling dat een ieder een paar leuke wedstrijden speelt. Gezelligheid staat hoog in het vaandel. Er wordt uitsluitend gemixt en gedubbeld.
Vanaf 13.30 uur is iedere tennissende inwoner van Noordwijkerhout van harte welkom en wordt onthaald met een overheerlijke oliebol. Om 14.00 uur beginnen de wedstrijden, waarbij aangegeven kan worden tegen wie men graag een keer zou willen spelen. De gehele middag is er vrije inloop. Er wordt tot 17.00 uur gespeeld. Aansluitend het traditionele borreluurtje waarbij paling met brood geserveerd wordt (vervangende maaltijd is mogelijk).
Commissie: Tanja Augustinus.

15.30 uur Stef Stuntpiloot op de Steeg

Deelname is GRATIS, maar vol=vol. Inschrijven kan op de vóórinschrijfavond maar natuurlijk ook ter plaatse.
Vorig jaar had Stef panne maar dit jaar is hij er, het nieuwe evenement: STEF STUNTPILOOT! Wanneer Stef begint te vliegen, is het de bedoeling dat je hem weg slaat zodra hij bij jouw muntjes in de buurt komt. Hiermee kun je er ook nog eens voor zorgen dat hij juist bij jouw tegenstanders terecht komt zodat hun muntjes er af vallen! Zaak is om zo lang mogelijk te blijven staan. Zodra iedereen zijn muntjes kwijt is en jij hebt er nog 1 of meer, heb je gewonnen!
Aanvang: 15.00 uur. Start evenement: 15.30 uur. Locatie: Op de Steeg, nabij de Witte Kerk.
Dit onderdeel wordt georganiseerd in samenwerking met: Het Feest van Harry, Café van der Geest en Bar Madéro.
Commissie: Tanja Augustinus en Rob van Dam.

19.00 uur Prijsuitreiking kleurwedstrijd, puzzel uit het programmaboekje en het dinsdagavondspel
Alle winnaars worden persoonlijk uitgenodigd om samen met partner, vader, moeder, broer(tjes) en/of zus(jes) hun prijs in ontvangst te komen nemen in Het Wapen van Noordwijkerhout, zaal Wapenstaete.
Er zijn weer mooie prijzen te winnen, maar zoals zo vaak al gezegd, meedoen is belangrijker dan winnen!!!
Commissie: Liesbeth Vreeken en Jack Wijnands.

22.00 uur Groot vuurwerk op het VVSB terrein
Het traditionele vuurwerk is zoals alle jaren de afsluiting van de jaarlijkse Oranjefeesten. De Oranjevereniging dankt VVSB en hun vrijwilligers voor het beschikbaar stellen van een deel van het terrein en voor het opruimen van eventuele restanten van het vuurwerk. De toeschouwers worden dringend verzocht achter de hekken te blijven. Er vindt een strenge controle plaats en de afstekers van het vuurwerk kunnen worden beboet indien niet aan de voorwaarden, zoals afstand van de toeschouwers, wordt voldaan.
Voor huisdieren is het beter rond 22.00 uur binnen te blijven.
Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door: 'de Vrienden Van Oranje'.
Commissie: Liesbeth Vreeken, Jack Wijnands en Harry Janssen.

Voor de laatste maal dient u vóór zonsondergang het nationaal symbool, de rood-wit-blauwe vlag binnen te halen. Bedankt dat u met het uitsteken van de vlag hebt meegeholpen Noordwijkerhout drie dagen lang een feestelijk aanzicht te geven!


Alle vrijwilligers, deelnemers, sponsors,
de ‘Vrienden Van Oranje', verenigingen en kermisexploitanten worden bedankt voor hun inzet tot het slagen van de feestweek.

-terug-

Volg ons ook op

 

Donateur woren?

 

Oranjefeesten

 

Persberichten