Dinsdag 3 september

Help Noordwijkerhout een feestelijk aanzicht te geven tijdens de Oranjefeesten door de nationale driekleur uit te hangen. Laat maar zien dat we een fantastische feestweek hebben!

10.00 uur Golfwedstrijd voor dames op Landgoed Tespelduyn
Inschrijfgeld € 22,50 (incl. greenfee, prijzen en oliebollen na afloop).
Voor jaarkaarthouders van Tespelduyn bedraagt het inschrijfgeld € 5,00.
Voor alle sportieve vrouwen van Noordwijkerhout met GVB, organiseren de ‘Tespelduyn Ladies' een golfwedstrijd over 12 holes (9 holes en 3 parkholes).
Uiterlijk aanwezig 09.15 uur, om 10.00 uur beginnen we met een shotgun-start.
Inschrijven via: www.tespelduyn.nl de inschrijfdatum is tot 1 september.
Gelegenheid sponsors: Warmerdam Techniek en Handel Intern Tansport en JUB Holland.
Voor verdere informatie diananederstigt@gmail.com.
Dit onderdeel wordt georganiseerd door Diana Nederstigt en Elly Davis en valt onder de volledige verantwoordelijkheid van Golfbaan Tespelduyn.

10.30 uur Opening van de kermisweek in Topaz Munnekeweij
Op dinsdagochtend opent een ‘Bekende Noordwijkerhouter' samen met de Oranjevereniging de kermisweek in Topaz Munnekeweij. Voor de senioren staat er vanaf 10.30 uur een kopje koffie met gebak klaar in de Tuinkamer. Muzikale ondersteuning wordt verzorgd door Nico Koomen en Jan van Maris.
Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door: 'De Vrienden Van Oranje'.
Commissie: Mirjam van der Panne, Tonneke van Nobelen en Ida Troost.

14.00 uur Seniorenmiddag in Topaz Munnekeweij
Vanmiddag zijn alle senioren van Noordwijkerhout welkom op de seniorenmiddag in de Tuinkamer van Topaz Munnekeweij. Let op! Vol = vol. Deze middag presenteert Lollypop Entertainment, Daan de Mooij het muzikale programma ‘een jas vol herinneringen'. Een programma uit het leven gegrepen vol herkenbare liedjes waarbij u zeker kunt meezingen. Muzikale medewerking wordt verleend door Eric Diepstraten. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd, wij vragen uw Oranje-hoed op te zetten zodat het een echte Oranjemiddag wordt. De zaal is open vanaf 13.45 uur.
Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door: Lollypop Entertainment
Commissie: Mirjam van der Panne en Ida Troost.

14.00 tot 15.00 uur Beschikbaarstelling Lunapark op de Brink
Het eerste uur van de kermis is, zoals gebruikelijk, voor Noordwijkerhouters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De kermisexploitanten stellen een uur lang hun draaiende attracties kosteloos ter beschikking. Vrijwilligers staan klaar om kinderen en ouderen te helpen. Er wordt met aangepaste snelheid gedraaid. Voor alle duidelijkheid moet worden vermeld dat de (draaiende) vermaakzaken ter beschikking staan en NIET de gokspelen, de behendigheidsspelen en de exploitaties van etenswaren.
Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door: De kermisexploitanten en 'de Vrienden Van Oranje'.
Commissie: Liesbeth Vreeken en Jack Wijnands.

15.00 uur Opening Lunapark op de Brink
Het is weer gelukt om een echte familiekermis voor jong en oud neer te zetten. Alle mogelijke moeite is gedaan om het u naar de zin te maken. Benieuwd wat er allemaal komt? Verderop in het boekje kun je een overzicht vinden maar we kunnen hier alvast verklappen dat er voor elk wat wils iets te snoepen of te eten is. Behendigheidsspelletjes voor jong en oud maar ook vermaakzaken. Wat je niet mag missen is de Fire Ball. Deze attractie is pas in juni uit de fabriek gekomen en nu staat deze primeur in Noordwijkerhout. De Europe Flyer is nog een keertje terug. Zweven op een hoogte van 40 meter met uitzicht over ons hele dorp. Wil je griezelen? Dit jaar hebben we een heus spookhuis op de kermis.
In dit programmaboekje staan weer de nodige kortingsbonnen. Knip ze uit en maak er gebruik van!
Op last van de gemeente en de politie is het verboden alcoholhoudende drank op het kermisterrein te nuttigen, uitgezonderd op het terras van de poffertjeskraam. Het bestuur van de Oranjevereniging hoopt dat u zich daaraan houdt zodat het, bij optreden van controleurs of politie, niet zal leiden tot bekeuringen of processen-verbaal.
Naast de poffertjeskraam staat een toiletcabine. Op de hoek Brink en Herenweg zal een toiletunit worden geplaatst. Achter het bussenspel staat een plaskruis.
Commissie: Liesbeth Vreeken, Peter Edelaar, Jack Wijnands en Hans Janssen.

19.00 uur Jeugd-Oranjeloop in de kern van het dorp
Inschrijfgeld € 2,00. Inschrijven vanaf 18.30 uur bij de start in de Havenstraat.
Als vast onderdeel van de gezellige kermisdagen organiseert de Oranjevereniging haar traditionele Jeugd-Oranjeloop. Er is weer een prachtig parcours uitgezet door het centrum van het dorp.
De start is in de Havenstraat vóór De Hardloopwinkel Noordwijkerhout en loopt via de Koninginneweg, de Herenweg, langs het kermisterrein en de Schoolstraat naar de Havenstraat waar de finish is. Kinderen lopen 2 ronden.
De organisatie wil er weer een groot spektakel van maken en rekent daarom op een grote opkomst. Alle kinderen zijn van harte welkom om aan dit sportieve en leuke evenement mee te doen. Uiteraard verwachten wij weer veel ouders en opa's en oma's om hun kinderen of kleinkinderen aan te moedigen. Er zijn in diverse leeftijdscategorieën prachtige prijzen te verdienen. Natuurlijk zullen alle deelnemers na afloop een mooie herinnering ontvangen.
Er wordt een Speciale Prestatie SPOC voor de jeugd t/m 14 jaar gehouden. Als je inschrijft voor de jeugdloop van Noordwijk-Binnen, Hillegom of Noordwijkerhout ontvang je gratis een stempelkaart. Om in aanmerking te komen voor een fraaie SPOC-medaille moet je met minimaal 4 jeugdlopen meedoen maar meer mag natuurlijk ook. Hoe meer stempels hoe hoger het getal wat op de medaille komt te staan. De jeugdlopen worden net zoals het SPOC gehouden tijdens de najaarsfeesten achtereenvolgens in Noordwijk-Binnen, Hillegom, Noordwijkerhout, Voorhout, Sassenheim en Lisse. Voor meer informatie: www.oranjecircuit.nl

19.30 uur Vanavond moet je in 't DURP zijn!!!
Tijdens ‘Vanavond moet je in 't DURP zijn' zal de Oranjevereniging ook dit jaar weer op dinsdagavond bij de Witte Kerk aanwezig zijn met ons informatiepunt. Hier is tevens de allerlaatste mogelijkheid om je kleurplaat en/of de puzzel uit het programmaboekje in te leveren.
Kinderen die buiten Noordwijkerhout op school zitten kunnen, indien zij zich hebben opgegeven, hier een verrassingstasje ophalen. Om 20.00 uur wordt het startsein gegeven door Muziekvereniging ‘De Harpe Davids' met een populair concert in de tuin van de Witte Kerk.
Natuurlijk zorgt de Oranjevereniging ook deze avond weer voor een spelelement met de nodige uitdagingen en zijn er weer prijzen te winnen, tot uiterlijk 22.00 uur kunt u meedoen.
Onder het mom van ‘Denk mee met de OV' gaan we graag met u in gesprek. Heeft u altijd al hét idee gehad voor een activiteit of het verbeteren van een activiteit? U kunt ze vanavond aan ons doorgeven.
Heeft u vragen over de Oranjevereniging en haar activiteiten? Wij informeren u graag over wat wij doen, waarom wij dit doen en waarbij u ons zou kunnen helpen. Ook kunt u bij ons terecht met vragen over het donateurschap, het sponsoren van een activiteit en wat het betekent om een ‘Vriend Van Oranje' te zijn.
U kunt zich deze avond natuurlijk ook aanmelden als donateur, vriend of sponsor!
Dus pak deze kans, kom gezellig langs en ontmoet ons, maak kennis, bestook ons met vragen en wij zullen ze beantwoorden!
U wilt wel dat de gezellige oranjeactiviteiten in ons dorp blijven bestaan maar u bent nog geen donateur?
Vanaf € 5,00 per jaar bent u al donateur van de Oranjevereniging. Aanmelden kan ook via onze website: www.ovnwh.nl/donateur of geef u vanavond op en ontvang direct, als welkomstgeschenk, een gulle lach en een fantastische kermisweek!
De terrassen in 't DURP zijn tot ‘s avonds laat open, zodat een ieder onder het genot van een drankje nog gezellig kan bijpraten. Kom naar 't DURP en laat u verrassen !!!!
Dit onderdeel is gesponsord door: Van Steijn Mediation bij Scheiding.
Commissie: Jack Wijnands, Kitty van Steijn, Tonneke van Nobelen, Wally Rodenburg, Patricia Hogervorst, Ida Troost, Tanja Augustinus, Ted Langeveld, Max Adriaens en Rob van Dam.

19.45 uur 25ste Editie van het Super Prestige Oranje Circuit
Inschrijfgeld € 17,50 bij vóórinschrijving. Ter plaatse € 20,00 tot 15 minuten vóór de wedstrijd in Noordwijk, Noordwijkerhout en Hillegom. Meedoen aan de wedstrijd alleen in Noordwijkerhout kan ook voor € 4,00.
Op hetzelfde circuit als de Jeugd-Oranjeloop organiseren de atletiekverenigingen NSL uit Noordwijkerhout en de Spartaan uit Lisse, in samenwerking met de Oranjevereniging voor de 25ste keer het Super Prestige Oranje Circuit (SPOC) met een feestelijk tintje.
Het circuit gaat over 6 wedstrijden, welke een open competitie is en waaraan iedereen kan meedoen. Deelname aan 1 wedstrijd kan ook. Je wordt in het eindklassement opgenomen indien er aan minimaal 4 wedstrijden is deelgenomen.
Vóórinschrijven voor het SPOC en voor meer informatie: www.oranjecircuit.nl
Wij verzoeken bewoners langs het parcours, vriendelijk doch dringend hun auto vanaf 17.00 uur, elders te parkeren.
De Jeugd-Oranjeloop en het SPOC zijn gesponsord door: Calpam SMD Olie BV, P.F. Overdevest Bloemenexport BV, Boon Bouw Aannemings- en metselbedrijf, De Hardloopwinkel Noordwijkerhout en Herenkapper Lars.
Commissie: Huub Aanhane, Antoine Duivenvoorden en Harry Janssen.

20.00 uur Klaverjaswedstrijd in het Victorhuis
Inschrijfgeld € 4,00 per persoon.
Klaverjassers van Noordwijkerhout, dit jaar organiseren wij weer in samenwerking met klaverjasvereniging St. Victor een wedstrijd in het Victorhuis.
U wordt ontvangen met een kopje koffie/thee en later op de avond gaan we rond met een hartig hapje. Natuurlijk is er ook weer een loterij met leuke prijzen.
Dit onderdeel heeft (nog) geen sponsor.
Commissie: Peter Edelaar.

De nationale driekleur dient vóór zonsondergang binnengehaald te worden.
Plaats uw vlag goed in het zicht, zodat u morgenvroeg de vlag weer buiten kunt hangen.

-terug-

Volg ons ook op

 

Donateur worden?

 

Oranjefeesten

 

Persberichten