Woensdag 5 september

De éérste activiteit van iedere Noordwijkerhouter is uiteraard het uithangen van de nationale driekleur. Dit zal bijdragen aan een gezellige sfeer in Noordwijkerhout.

09.00 uur Jeu de Boules op de binnenplaats van Puyckendam
Dit populaire evenement staat ook dit jaar weer op het programma. Gezien het stijgend aantal deelnemers blijkt dit spel te voldoen aan een behoefte om sport en spel te combineren tot een gezellig samenzijn.
Iedereen vanaf 30 jaar kan meedoen. Kom en doe mee!!! Gezelligheid staat voorop.
De organisatie wordt mede mogelijk gemaakt door de Jeu de Boules Vereniging met als voorzitter dhr. H. v.d. Nieuwendijk.
Het spel wordt gespeeld op de vernieuwde binnenplaats van Puyckendam.
Inschrijven: vanaf 08.30 uur waarna we om 09.00 uur gaan beginnen! Het inschrijfgeld is € 2,00. Donateurs van de Oranjevereniging betalen, bij vóórinschrijving € 1,00.
Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door: 'de Vrienden Van Oranje'.
Commissie: Tonneke van Nobelen.

09.00 uur Tonknuppelen voor heren op Landgoed in den Houte
Het gezelligste evenement van het jaar gaat ook deze kermis weer zorgen voor een gedenkwaardige ochtend met spanning en vermaak. Het gaat om de gezelligheid en de eer. Zet woensdag 5 september in je agenda want dan moet je er weer bij zijn, dit wil je niet missen want we gaan weer om 09.00 uur van start. Kom allemaal naar het voormalige Bavo terrein en neem je vrienden, buren, familie en kennissen mee want het wordt gegarandeerd weer een geweldige ochtend. Wil je een keer een Ton met je naam erop? Dat kan; voor € 25,00 kunnen wij je logo plaatsen op de ton. (max. 2 logo's per ton) Wil je dit; zorg dan dat je dit logo (bij voorkeur een sjabloon) meeneemt bij de vóórinschrijving, beter nog, meldt het vooraf aan bij info@ovnwh.nl ! We verwachten natuurlijk weer een hoge opkomst en zullen dit jaar geen 9 maar 10 banen opbouwen. Let dus op, vóórinschrijven is zinvol. Je kunt, wanneer je voor een groep inschrijft, een lijst mailen naar info@ovnwh.nl. Deelname voor donateurs van de Oranjevereniging bedraagt bij de vóórinschrijving € 5,00 per persoon, voor niet donateurs is dit € 10,00. Bij inschrijving op 5 september is het € 10,00 voor iedereen! Zoals altijd is er catering, EHBO en een voortreffelijke sfeer zodat ook deze dag van de Oranjefeesten in Noordwijkerhout weer een historische dag gaat worden. In verband met gemeentelijke verordeningen is het net als in andere jaren niet toegestaan om zonder vergunning drank te verkopen tijdens het evenement. Er zal door de gemeente gecontroleerd en gehandhaafd worden. Tevens wordt u nadrukkelijk verzocht geen glazen flessen mee te brengen naar het evenemententerrein en uw eigen rotzooi op te ruimen. Uit respect voor de eigenaren van het terrein en voor ons evenement verzoeken wij dit na te leven en zijn u daar, bij voorbaat, zeer dankbaar voor.
Dit onderdeel is gesponsord door: Cultuurtechniek Bollenstreek, Cremer Services BV, NWH Jobs, Meeuwenoord Transport, Slagerij Koot en Welkoop Rijnsburg.
Commissie: Ted Langeveld, Wally Rodenburg en Kitty van Steijn.

10.00 uur Start ‘Battle of the beauties' - Tonknuppelen voor dames op Landgoed in den Houte
Tonknuppelen voor dames is niet meer weg te denken uit het programma van de Oranjefeesten. Ieder jaar zien we meer enthousiaste deelneemsters en we zullen dit jaar dan ook voorbereidingen treffen om een extra baan op te bouwen. Deze moet natuurlijk wel vol dus nodig nog wat extra vriendinnen, collega's of familieleden uit want op een feestje moet het gezellig druk zijn. Traditiegetrouw zit er ook dit jaar in elke ton het geliefde poesje. (alhoewel we ons zorgen maken over de productiecapaciteit hiervan voor de nabije toekomst) Dus bij deze direct een oproep aan creatievelingen die er zin in hebben om ons hierin bij te staan. En je weet het de poes in de ton is eeuwige roem en een prijs waard! 
Bij vóórinschrijving betalen donateurs € 5,00. Niet-donateurs € 10,00. Op het terrein betaalt iedereen € 10,00.
Dit onderdeel is gesponsord door: Loonbedrijf Jansen.
Commissie: Tanja Augustinus en Wally Rodenburg.

10.00 uur Spelochtend op de basisscholen
Al meer dan 100 jaar spelen we spelletjes ter ere van Koningin Wilhelmina, die toen nog prinses was. In 1885 werd de eerste Prinsessendag georganiseerd. Deze nostalgische, rare, leuke spelletjes staan ook deze woensdagochtend op het programma. Bij mooi weer zullen de kinderen, onder leiding van docenten en vrijwilligers, veelal buiten spelen. Bij slecht weer binnen. Het is dan misschien niet mogelijk om te kijken. Dus duimen voor een Oranjezonnetje! In de loop van de ochtend wordt een lekkere koude versnapering uitgedeeld. De docenten kunnen dan genieten van een oliebol, beschikbaar gesteld wordt door Gebakkraam Brouwer.
Dit feestelijke gebeuren zou nog meer glans krijgen als jullie allemaal in het oranje gekleed en/of geschminkt zouden zijn.

Voor de kinderen van de Honingraat is er het springkussen waarvan zij ook dit jaar weer kunnen genieten.
Kinderen die speciaal onderwijs volgen buiten Noordwijkerhout krijgen een attentie, beschikbaar gesteld door Jos Augustinus Fruit en Kallenkoot/Nogatkraam zodat ook zij niet worden vergeten.
Indien uw kind hiervoor in aanmerking komt stuur dan, vóór 29 augustus, een e-mail naar Liesbeth Vreeken - info@ovnwh.nl, met daarin de naam van uw kind, adres en leeftijd.
Dit onderdeel is gesponsord door: Harry en Carolus Janssen.
Commissie: Wally Rodenburg en Tonneke van Nobelen.

13.30 uur Tonknuppelen voor kinderen op het terrein van Landgoed in den Houte
Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud en nog niet bekend met dit Noordwijkerhouts en inmiddels 121 jaar oude fenomeen ‘Tonknuppelen'? Sluit je dan aan bij de ervaren knuppeljeugd. Ervaring? Niet nodig en zeker geen garantie tot succes om de kat uit de ton te knuppelen. Rust en geluk is vaak de sleutel tot het succes gebleken. Gooi jij de kat uit de ton dan win je de hoofdprijs en voor degene die ervóór of erná gooit, ligt ook een prijs te wachten. Er zijn meerdere tonnen, dus ook veel kansen op mooie prijzen. Kinderen van Noordwijkerhout, grijp je kans om een goed tonknuppelaar te worden! Bij vóórinschrijving is het inschrijfgeld per deelnemer € 2,00 en betalen donateurs € 1,00. Bij inschrijving op het terrein betaalt iedereen € 3,00.
Dit onderdeel is gesponsord door: Gebakkraam Brouwer en Mevr. C. Hogervorst-Rotteveel.
Commissie: Wally Rodenburg, Tonneke van Nobelen en Patricia Hogervorst.

14.00 uur 72ste Ronde van Noordwijkerhout
Traditiegetrouw wordt op de woensdagmiddag van de kermis de wielerronde, onze eigen Noordwijkerhoutse klassieker, verreden. De start en finish bevinden zich op de Koninginneweg en het parcours loopt vervolgens over de Herenweg, de Schoolstraat, de Havenstraat en via de Koninginneweg weer naar de start/finish. Dit jaar hebben we burgemeester Goedhart bereid gevonden het startpistool te hanteren om de wedstrijden op gang te schieten.
Let op de gewijzigde tijden!!!
Om 14.00 uur start de jongste jeugd met de AGU Kids Race. De nieuwe sponsor voor dit evenement is AGU geworden. Zij zorgen dat er helmen beschikbaar zijn en dat iedere deelnemer een medaille ontvangt. Deze wedstrijd is alleen voor de plaatselijke jeugd met de geboortejaren 2006 t/m 2011. Inschrijven kan via de website van de Oranjevereniging: www.ovnwh.nl
Daarna starten om 15.00 uur de (B)-Amateurs/Sportklasse/Junioren. Na een aantal jaren de Elite/beloften aan het vertrek te hebben gehad hebben we gekozen om de (B)-Amateurs/Sportklasse/Junioren weer te laten starten. Er zijn een aantal dorpsgenoten en regiorenners in deze categorie actief. We verwachten dan ook dat zij een spektakel van deze wedstrijd zullen maken.
Tot slot starten de trimmers om 16.30 uur. Voorheen noemden we deze wedstrijd de ‘Dikke Banden Wedstrijd', maar dat dekt al jaren niet meer de lading. De ‘Dikke Banden Wedstrijd' is een trimmerswedstrijd geworden, vandaar de nieuwe naam. Vier jaar geleden is het ‘Trimmers Wielercircuit Bollenstreek' voor het eerst verreden met wedstrijden in Noordwijk, Voorhout, Lisse en Hillegom. Vanaf het begin was het direct een succes, met een groot deelnemersveld, dat we ook dit jaar weer verwachten.
Ons dorp telt vele tourfietsers en trimmers die elke week door de duinen en het lage land hun rondjes rijden. Een groot aantal van hen rijdt ook wedstrijden bij de RTV de Bollenstreek. Maar wat is er mooier dan een wedstrijdje met je maten te rijden op een afgesloten parcours met publiek langs de kant en wat dacht je van de vele premies. De eerst aankomende inwoner van Noordwijkerhout krijgt traditioneel de fiets, gesponsord door Jan van Dam de Fietsspecialist, Henk Zwaan Tweewielers en Looijestijn Tweewielerspecialist. Maar het gaat natuurlijk om de eer, de eeuwige roem en de kus van onze prachtige Noordwijkerhoutse rondemiss!
Het motto van de commissie blijft: ‘deelnemen is belangrijker dan winnen'.
Dit onderdeel is gesponsord door: Looijestijn Tweewielerspecialist, Jan van Dam de Fietsspecialist, Henk Zwaan Tweewielers, Autobedrijf Kleverlaan, Welkoop Rijnsburg, en Autobedrijf van Eeden.
Commissie: Harry Janssen, Ted Langeveld, Jack Wijnands, Antoine Duivenvoorden, Kitty van Steijn, Ida Troost en John Warmerdam.

14.00 uur Tonsjorren nabij de Witte Kerk
Arie de Winter en Zn. Hei- en Fundatiewerken bouwt speciaal voor jullie ook dit jaar weer de oude heistelling op bij de Witte Kerk, zodat we kunnen sjorren om de titel ‘Sterkste Tonsjorteam 2018'.
De dames strijden met 5 en de heren met 4 deelnemers per team.
Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per team bij vóórinschrijving. Bij inschrijving op locatie € 10,00.
Dit onderdeel is gesponsord door: Café 'Het Feest van Harry', Arie de Winter en Zn Hei- en Fundatiewerken, Hooijmans Zonwering en Loodgietersbedrijf Kromhout.
Commissie: Rob van Dam, Max Adriaens en Wally Rodenburg.

Ook aan het einde van deze dag is het zaak de vlag weer binnen te halen.
Berg hem vooral niet op want morgen wacht de laatste dag van onze Oranjefeesten.

-terug-

Volg ons ook op

 

Donateur worden?

 

Oranjefeesten

 

Persberichten