Woensdag 6 september

De éérste activiteit van iedere Noordwijkerhouter is uiteraard het uithangen van de nationale driekleur. Dit zal bijdragen aan een gezellige sfeer in Noordwijkerhout.

09.00 uur Jeu de Boules op de binnenplaats van Puyckendam
Dit populaire evenement mag ook dit jaar niet ontbreken in Noordwijkerhout. Gezien de steeds stijgende belangstelling is dit een echte topper geworden.
Iedereen vanaf 30 jaar kan meedoen. Kom en doe mee!!! Gezelligheid staat voorop.
De organisatie wordt mede mogelijk gemaakt door de Jeu de Boules Vereniging met als voorzitter dhr. H. v.d. Nieuwendijk.
LET OP! Dit jaar wordt het spel als vanouds weer gespeeld op de vernieuwde binnenplaats van Puyckendam.
Inschrijven ter plaatse vanaf 08.45 uur waarna we om 09.00 uur gaan beginnen! Het inschrijfgeld is € 2,00. Donateurs van de Oranjevereniging betalen, bij vóórinschrijving € 1,00.
Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door: 'de Vrienden Van Oranje'.
Commissie: Tonneke van Nobelen en ereleden van de Oranjevereniging.

09.00 uur Tonknuppelen voor heren op het terrein van Rivierduinen
Het gezelligste evenement van het jaar gaat ook deze kermis weer zorgen voor een gedenkwaardige ochtend met een leuke, gezonde competitiedrang en strijd. Het gaat om gezelligheid en de eer. Diegene die de eerste bal uit de ton gooit ontvangt, voor een jaar, de Ron van den Burg Bokaal.
Zet woensdag 6 september in je agenda want dan moet je er weer bij zijn. Dit wil je niet missen en we gaan om 09.00 uur van start. Kom allemaal naar het Rivierduinen terrein, neem je vrienden, buren, familie en kennissen mee, want het wordt gegarandeerd weer een topochtend.
Wil je een keer een Ton met je naam erop? Dat kan, voor € 25,00 kunnen wij je logo plaatsen op je ton. Max. 2 logo's per ton en zorg dan dat je dit logo (bij voorkeur een sjabloon) meeneemt bij de inschrijving of beter nog, meldt het vooraf via info@ovnwh.nl
We verwachten natuurlijk weer een hoge opkomst en zullen dit jaar geen 9 maar 10 banen opbouwen. Let dus op: vóórinschrijven is zinvol. Je kunt, wanneer je voor een groep inschrijft een lijst mailen naar info@ovnwh.nl
Deelname voor donateurs van de Oranjevereniging bedraagt bij voorinschrijving € 5,00 per persoon, voor niet-donateurs is dit € 10,00. Bij inschrijving op 6 september wordt voor iedereen een tarief van € 10,00 gehanteerd. Zoals altijd is er catering, EHBO en een voortreffelijke sfeer zodat de tweede dag van de Oranjefeesten in Noordwijkerhout weer een historische gaat worden.
In verband met gemeentelijke verordeningen is het net als in andere jaren niet toegestaan om zonder vergunning drank te verkopen tijdens het evenement. Er zal door de gemeente gecontroleerd en gehandhaafd worden. Tevens wordt u nadrukkelijk verzocht om geen glazen flesjes mee te brengen naar het evenemententerrein. Wij verzoeken u dit te respecteren in het kader van het behoud van ons evenement en zijn u daar zeer dankbaar voor.
Dit onderdeel is gesponsord door: Cultuurtechniek Bollenstreek, Cremer Services BV en NWH Jobs, Keurslagerij Koot en Meeuwenoord Groep.
Commissie: Ted Langeveld, Wally Rodenburg en Kitty van Steijn.

10.00 uur Tonknuppelen voor dames op het terrein van Rivierduinen
Het dames tonknuppelen zit de laatste jaren behoorlijk in de lift en groeit nog steeds! Zorg dat je er dus tijdig bij ben, want VOL is VOL.
Traditiegetrouw zit er in elke ton het geliefde poesje. De dames die de poes uit de ton gooien, vallen hiermee in de prijzen.
Bij vóórinschrijving betalen donateurs € 5,00. Niet-donateurs € 10,00. Op het terrein betaalt iedereen € 10,00.
Dit onderdeel is gesponsord door: Loonbedrijf Jansen.
Commissie: Henny van Schooten en Jan van Schooten.

10.00 uur Spelochtend op de basisscholen
Al meer dan 100 jaar spelen we spelletjes ter ere van Koningin Wilhelmina, die toen nog prinses was. In 1885 werd de eerste Prinsessendag georganiseerd. Deze nostalgische, rare, leuke spelletjes staan ook deze woensdagochtend op het programma. Bij mooi weer zullen de kinderen, onder leiding van docenten en vrijwilligers, veelal buiten spelen. Bij slecht weer binnen en is het misschien niet mogelijk om te kijken. Dus duimen voor een Oranjezonnetje! In de loop van de ochtend wordt een lekkere koude versnapering uitgedeeld. De docenten kunnen dan genieten van een oliebol, beschikbaar gesteld wordt door Gebakkraam Brouwer.
Dit feestelijke gebeuren zou nog meer glans krijgen als jullie allemaal in het oranje gekleed of geschminkt zouden zijn.
Voor de kinderen van de Honingraat is er het springkussen waarvan zij ook dit jaar weer kunnen genieten.
Kinderen die speciaal onderwijs volgen buiten Noordwijkerhout krijgen een attentie, beschikbaar gesteld door Jos Augustinus Fruit en Kallenkoot/Nogatkraam zodat ook zij niet worden vergeten.
Indien uw kind hiervoor in aanmerking komt neem dan, vóór 30 augustus, contact op met Liesbeth Vreeken, tel. 37 69 65 of stuur een e-mail met daarin de naam van uw kind, adres en leeftijd naar info@ovnwh.nl.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Harry en Carolus Janssen.
Commissie: Wally Rodenburg en Tonneke van Nobelen.

13.30 uur Tonknuppelen voor kinderen op het terrein van Rivierduinen
Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud en nog niet bekend met dit Noordwijkerhouts en inmiddels 120 jaar oude fenomeen Tonknuppelen? Sluit je dan aan bij de ervaren knuppeljeugd. Ervaring?? Niet nodig en al zeker geen garantie tot succes om de kat uit de ton te knuppelen. Rust en geluk is vaak de sleutel tot het succes gebleken. Gooi jij de kat uit de ton dan win je de hoofdprijs en voor degene die ervóór of erná gooit, ligt ook een prijs te wachten. Er zijn meerdere tonnen, dus ook veel mooie prijzen. Kinderen van Noordwijkerhout, grijp je kans om een goed tonknuppelaar te worden! Bij vóórinschrijving is het inschrijfgeld per deelnemer € 2,00 en betalen donateurs € 1,00. Bij inschrijving op het terrein betaalt iedereen € 3,00.
Dit onderdeel is geadopteerd door: Gebakkraam Brouwer en Mevr. C. Hogervorst-Rotteveel.
Commissie: Wally Rodenburg, Patricia Hogervorst en Tonneke van Nobelen.

13.30 uur 71ste Ronde van Noordwijkerhout
Traditiegetrouw wordt op de woensdagmiddag van de kermis de wielerronde, onze eigen Noordwijkerhoutse klassieker, verreden. De start en finish bevinden zich op de Koninginneweg en het parcours loopt vervolgens over de Herenweg, de Schoolstraat, de Havenstraat en via de Koninginneweg weer naar de start/finish.
Om 13.30 uur start de jongste jeugd. Decathlon is de nieuwe sponsor voor dit evenement. Zij zorgen dat er helmen beschikbaar zijn en dat iedere deelnemer een medaille ontvangt. Deze wedstrijd is alleen voor de plaatselijke jeugd met de geboortejaren 2005 t/m 2010. Inschrijven kan via de website van de Oranjevereniging: www.ovnwh.nl.
Daarna starten de Elite, Beloften en Amateurs. In de regio is ons dorp de enige plaats waar deze topamateurs hun wedstrijd hebben. Vele Nederlandse kampioenen en oud profs hebben hier aan het vertrek gestaan. Elk jaar is het weer een spektakel om deze wedstrijd te zien.
Tot slot zijn de trimmers aan de beurt. Voorheen noemden we deze wedstrijd de ‘Dikke Banden Wedstrijd', maar dat dekt al jaren niet meer de lading. De ‘Dikke Banden Wedstrijd' is een trimmerswedstrijd geworden, vandaar de nieuwe naam. Drie jaar geleden is het ‘Trimmers Wielercircuit Bollenstreek' voor het eerst verreden met wedstrijden in Noordwijk, Voorhout, Lisse en Hillegom. Vanaf het begin was het direct een succes, met een groot deelnemersveld, dat we ook dit jaar weer verwachten.
Ons dorp telt vele tourfietsers en trimmers die elke week door de duinen en het lage land hun rondjes rijden. Een groot aantal van hen rijdt ook wedstrijden bij de RTV de Bollenstreek. Maar wat is er mooier dan een wedstrijdje met je maten te rijden op een afgesloten parcours met publiek langs de kant en wat dacht je van de vele premies. De eerst aankomende inwoner van Noordwijkerhout krijgt traditioneel de fiets, gesponsord door Jan van Dam de Fietsspecialist, Henk Zwaan Tweewielers en Looijestijn Tweewielerspecialist. Maar het gaat natuurlijk om de eer, de eeuwige roem en de kus van onze prachtige Noordwijkerhoutse rondemiss!
Het motto van de commissie blijft: ‘deelnemen is belangrijker dan winnen'.
Dit onderdeel is gesponsord door: Looijestijn Tweewielerspecialist, Jan van Dam de Fietsspecialist, Henk Zwaan Tweewielers, Autobedrijf Kleverlaan, Flexible Human Services BV, Autobedrijf van Eeden, Welkoop Rijnsburg en Meeuwenoord Groep.
Commissie: Harry Janssen, Ted Langeveld, Jack Wijnands, Antoine Duivenvoorden, Kitty van Steijn en Ida Troost.

14.00 uur Tonsjorren nabij de Witte Kerk
Arie de Winter en Zn. Hei- en Fundatiewerken bouwt speciaal voor jullie ook dit jaar weer de oude heistelling op bij de Witte Kerk, zodat we kunnen sjorren om de titel ‘Sterkste Tonsjorteam 2017'.
De dames strijden met 5 en de heren met 4 deelnemers per team.
Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per team.
Dit onderdeel is gesponsord door: Café 'Het Feest van Harry', Arie de Winter en Zn Hei- en Fundatiewerken en Hooijmans Zonwering.
Commissie: Henny van Schooten, Rob van Dam en Max Adriaens.

LET OP: in tegenstelling tot eerdere jaren zal er dit jaar op de woensdagavond GEEN lampionnenoptocht georganiseerd worden.
Kinderen kunnen op dinsdagavond tijdens de activiteit: ‘Vanavond moet je in 't DURP zijn' een lampion afhalen bij het Informatiepunt om zo ons dorp extra te verlichten.


Ook aan het einde van deze dag is het zaak de vlag weer binnen te halen.
Berg hem vooral niet op want morgen wacht de laatste dag van onze Oranjefeesten.

-terug-

Volg ons ook op

 

Donateur worden?

 

Oranjefeesten

 

Persberichten