Donderdag 6 september

Vandaag is het alweer de laatste dag van de feesten. Laten we met elkaar proberen hier een onvergetelijke dag van te maken. De beste start is dan natuurlijk het uitsteken van de vlag!


07.00 uur Viswedstrijd aan de Leidsevaart nabij het Keukenhofbos
HSV De Arnoud organiseert in samenwerking met de Oranjevereniging tijdens de Oranjefeesten een kermis-viswedstrijd. Deelname aan deze wedstrijd is alleen mogelijk voor inwoners van Noordwijkerhout en leden van HSV De Arnoud. De wedstrijd wordt vervist aan de Leidsevaart nabij het Keukenhofbos te Lisse. Aanvang van de wedstrijd is 08.00 uur en we vissen tot 11.00 uur. Vanaf 07.00 uur kan men loten voor de plaatsnummers. Er wordt gevist op gewicht. Snoek en snoekbaars tellen niet mee. De inleg van deze wedstrijd is € 5,00 welke geheel ten goede komt aan de prijzen. Daarnaast is hengelsportzaak W. van der Niet bereid gevonden om deze wedstrijd te sponsoren in de vorm van waardebonnen en bekers, welke nà de wedstrijd aan de waterkant zullen worden uitgereikt.
U kunt zich opgeven bij Theo Augustinus, telefonisch (na 18.00 uur!) 06 15 333 721, via e-mail: tedstekkie@ziggo.nl of secretaris@ovnwh.nl of schriftelijk - Zeestraat 187, 2211 WX Noordwijkerhout.
LET OP! Voor deelname aan deze wedstrijd is het niet mogelijk om aan de waterkant in te schrijven. Ook is er geen vóórinschrijving bij SV ‘de Duinschutters'.
Dit onderdeel is gesponsord door: W. van der Niet hengelsportartikelen.
Commissie: Jack Wijnands en Tanja Augustinus.

09.00 uur Vogelschieten bij SV ‘de Duinschutters' aan de Dijkzicht
In samenwerking met Schietvereniging ‘de Duinschutters', wordt er op deze ochtend weer een Vogelschietwedstrijd georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd wordt er gestreden om de titel SCHUTTERSKONING en SCHUTTERSKONINGIN 2018.
Uiteraard zijn er ook diverse andere prijzen te winnen.
Het is altijd een gezellige ochtend, waarbij spanning en nauwkeurigheid van het richten en schieten hand in hand samengaan. Voor zowel de heren als voor de dames zijn er aparte banen. Dus vooral de dames zijn uitgenodigd deel te nemen om wellicht de titel in de wacht te slepen. Mocht u nog nooit geschoten hebben of het weer eens op wilt pakken, dan bieden wij u alle gelegenheid. Onder begeleiding van een van de instructeurs van Schietvereniging ‘de Duinschutters' kunt u uw kans wagen.
Op dit evenement is iedereen van harte welkom. Er zijn diverse elementen ingebracht om de strijd zo spannend en aantrekkelijk mogelijk te maken.
Het evenement begint om 09.15 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 17,50. Donateurs betalen € 12,50 bij vóórinschrijving. Deelname is vanaf 18 jaar. Door de wettelijke regelgeving en nieuwe AVG dienen ALLE deelnemers zich bij inschrijving te legitimeren d.m.v. een geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs.
Dit onderdeel is gesponsord door: Van der Slot Transport BV, Fa. Gebr. Hogervorst, H.L. Hogervorst BV, P.A. Neuteboom Loodgietersbedrijf, Aartman Assurantiën, Menken Selfstorage en Bakker Geluidstechniek.
Commissie: Rob van Dam, Huub Aanhane en John Warmerdam.

10.15 uur Klootgooien in Robijnstaete
Deze oude Noordwijkerhoutse traditie staat ook dit jaar weer op de agenda.
Hierbij nodigen wij alle senioren uit dit feestje samen met ons te vieren.
Muzikale ondersteuning verzorgt Nico Koomen.
U kunt dit evenement zeker niet missen, we zitten op het dakterras van Topaz Munnekeweij.
Deelname is mogelijk voor personen van 60+. Het inschrijfgeld bedraagt slechts € 1,00 per persoon en de prijsuitreiking vindt plaats in het Atrium.
Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door: Firma van Steijn-Damen en 'de Vrienden Van Oranje'.
Commissie: Mirjam van der Panne en Jan van Schooten.

11.00 uur Schatgraven aan de Schippersvaartweg
Schatgraven of zandkastelen bouwen!! Als kind mag je dit niet missen. Ben in de leeftijd van 4 t/m 10 jaar, dan nodigen we je uit om naar de familie Warmenhoven aan de Schippersvaartweg 55 te komen. Ook dit jaar stellen zij hun landgoed beschikbaar om naar de vele verstopte schatten te komen zoeken. Het startsein om te graven zal om 11.00 uur worden gegeven. Er is een veld voor de jongste en een veld voor de oudere schatgravers. Voor iedereen is er een prijs. Je mag natuurlijk alléén je handen gebruiken. Mocht je na een tijdje nog niets gevonden hebben: goed nieuws voor ouders en oma's en opa's!! Zij mogen niet gelijk maar na het tweede startsein het kroost gaan helpen. Vergeet het fototoestel niet! Er staan ook dit jaar weer 2 hoofdprijzen en heel veel andere mooie prijzen voor jullie op de prijzentafel klaar! Lukt het niet om een schat op te graven, dan mag je na afloop grabbelen in de grabbelton. Er zijn geen kosten aan dit evenement verbonden.
Dit onderdeel is gesponsord door: Jan van Paridon Bloemen, Gebakkraam Brouwer en v.o.f. R. en A. Warmenhoven.
Commissie: Wally Rodenburg, Tonneke van Nobelen en Patricia Hogervorst.

13.00 uur Grand Prix motorcross aan de Herenweg
Het is de laatste jaren elke keer weer spannend of we de motorcross kunnen organiseren. Na een behoorlijke thriller is het op het allerlaatste moment toch weer gelukt!
We danken daarom Kees Warmerdam hartelijk voor het beschikbaar stellen van het terrein voor de allerlaatste keer. Voor het zevende jaar alweer zullen de coureurs de strijd uitvechten om de Grand Prix van Noordwijkerhout aan de Herenweg nabij de Ruigenhoek.
De Oranjevereniging zal in samenwerking met de motorcrossfans van Noordwijkerhout weer een spectaculair parcours realiseren. Natuurlijk is er weer een ruim Parc Fermé waar de coureurs en monteurs zich voorbereiden op de wedstrijden en het publiek de helden van dichtbij kan bewonderen. Er wordt gereden in diverse klassen met transponders voor een gegarandeerde uitslag. Transponders kun je huren bij inschrijving.
Je kunt vanaf 09.00 uur inschrijven bij de jurywagen voor de volgende categorieën: hobbyklasse, 50 cc mini, 65 cc kleine en grote wielen, 85 cc kleine en grote wielen en vervolgens 125 cc 2 t, 250 cc 4 t en 2 t, 500 cc 4 t, de off-the-road en als klapstuk de Superklasse. We hebben i.v.m. veiligheid moeten besluiten geen quads toe te laten voor de wedstrijden.
De training zal om 11.00 uur beginnen en de eerste manche zal traditioneel de ‘hobby klasse' zijn. De prijsuitreiking zal rond 17.30 uur zijn.

Bezoekers: kom per fiets of te voet het is niet ver en je hebt geen moeite met parkeren!

Dit onderdeel is gesponsord door: Hachmang Handelsonderneming, Benzinestation Formule 2 Nic de Groot BV, Versteeg Bandenservice, Duijndam BV, Loodgietersbedrijf W. Seijsener, MyScootershop.nl en Van Dijk Strohandel & Diervoeders.
Commissie: Max Adriaens, Harry Janssen, Antoine Duivenvoorden, Ted Langeveld en Ida Troost.

13.30 uur Bingo-Time in Puyckendam
Voor de bingo gaat de zaal om 12.30 uur open. Om 13.30 uur gaan de eerste ballen rollen. Valse bingo's worden niet toegestaan. De organisatie is in handen van OJA (Oud en Jong Actief). Tijdens de bingo zijn er twee Oranje-rondes met prijzen, beschikbaar gesteld door de Oranjevereniging. Tevens trakteren we u in de pauze op een borreltje.
Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door: Voor deze activiteit wordt een sponsor gezocht! Wilt u deze activiteit behouden voor de toekomst? Meld u dan via penningmeester@ovnwh.nl aan als sponsor.
Commissie: Liesbeth Vreeken.

14.00 uur Palingtoernooi op tennispark De Boekhorst
Tennisvereniging De Boekhorst organiseert op haar tennispark het supergezellige Palingtoernooi voor 18 jaar en ouder. Het is een echt Noordwijkerhouts gebeuren, dus nodig een familielid, een goeie buur, een vriend of vriendin uit en doe mee aan dit sportieve evenement.
Het is vooral de bedoeling dat een ieder een paar leuke wedstrijden speelt. Gezelligheid staat hoog in het vaandel. Er wordt uitsluitend gemixt en gedubbeld.
Vanaf 13.30 uur is iedere tennissende inwoner van Noordwijkerhout van harte welkom en wordt onthaald met een overheerlijke oliebol. Om 14.00 uur beginnen de wedstrijden, waarbij aangegeven kan worden tegen wie men graag een keer zou willen spelen. De gehele middag is er vrije inloop. Er wordt tot 17.00 uur gespeeld. Aansluitend het traditionele borreluurtje waarbij paling met brood geserveerd wordt (vervangende maaltijd is mogelijk). Kosten per persoon € 11,00 c.q. € 3,00 (alleen tennis). Inschrijving bij aankomst op het tennispark.
Commissie: Tanja Augustinus.

15.00 uur Tobbetje steken en Stef Stuntpiloot op de Steeg
Ook dit jaar komt de oude klassieker weer terug: TOBBETJE STEKEN! Dit jaar weer dezelfde baan als vorig jaar dus dat belooft weer veel spektakel, wie blijft er droog of wie haalt een nat pak!
Dit jaar komen we ook met een nieuw evenement: STEF STUNTPILOOT! Wanneer Stef begint te vliegen is het de bedoeling dat je hem weg slaat zodra hij bij jouw muntjes in de buurt komt. Hiermee kun je er ook nog eens voor zorgen dat hij juist bij jouw tegenstanders terecht komt zodat hun muntjes er af vallen! Zaak is om zo lang mogelijk te blijven staan, wanneer iedereen zijn muntjes weg zijn en jij hebt er nog 1 of meer, heb je gewonnen!
Deze twee evenementen zullen dit jaar gehouden worden op De Steeg bij de Witte Kerk, we beginnen om 15.00 uur. Inschrijven kan op de vóórinschrijfavond maar kan natuurlijk ook ter plaatse. Deelname is GRATIS maar vol=vol.
Aanvang: 14.30 uur. Start evenement: 15.00 uur. Locatie: De Steeg.
Dit onderdeel is in samenwerking met: Het Feest van Harry en Café van der Geest.
Commissie: Huub Aanhane, Rob van Dam en Tanja Augustinus.

19.00 uur Prijsuitreiking kleurwedstrijd, puzzel uit het programmaboekje en het dinsdagavondspel in het Wapen van Noordwijkerhout
Alle prijswinnaars van de kleurwedstrijd worden door de Oranjevereniging uitgenodigd om samen met vader, moeder, broer(tjes) en/of zus(jes) hun prijs in ontvangst te komen nemen. Er zijn weer mooie prijzen te winnen in de diverse leeftijdscategorieën. Tevens zullen de prijzen worden uitgereikt aan de prijswinnaars van de puzzel uit het kermisboekje en de winnaars van het dinsdagavondspel. Alle winnaars worden persoonlijk uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te komen nemen. De prijsuitreikingen vinden plaats in Het Wapen van Noordwijkerhout, zaal Wapenstaete.
Commissie: Liesbeth Vreeken en Jack Wijnands.
22.00 uur Groot vuurwerk op het VVSB terrein
Het traditionele vuurwerk is zoals alle jaren de afsluiting van de jaarlijkse Oranjefeesten. De Oranjevereniging dankt VVSB en hun vrijwilligers voor het beschikbaar stellen van een deel van het terrein en voor het opruimen van eventuele restanten van het vuurwerk. De toeschouwers worden dringend verzocht achter de hekken van het handbalveld te blijven. Er vindt een strenge controle plaats en de afstekers van het vuurwerk kunnen worden beboet indien niet aan de voorwaarden, zoals afstand van de toeschouwers, wordt voldaan.
Voor huisdieren is het beter rond 22.00 uur binnen te blijven.
Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door: 'de Vrienden Van Oranje'.
Commissie: Liesbeth Vreeken, Jack Wijnands en Harry Janssen.

Voor de laatste maal dient u vóór zonsondergang het nationaal symbool, de rood-wit-blauwe vlag binnen te halen. Bedankt dat u met het uitsteken van de vlag hebt meegeholpen Noordwijkerhout drie dagen lang een feestelijk aanzicht te geven!


Alle vrijwilligers, deelnemers, sponsors,
de ‘Vrienden Van Oranje', verenigingen en kermisexploitanten worden bedankt voor hun inzet tot het slagen van de feestweek.

-terug-

Volg ons ook op

 

Donateur woren?

 

Oranjefeesten

 

Persberichten