Dinsdag 4 september

Help Noordwijkerhout een feestelijk aanzicht te geven tijdens de Oranjefeesten door de nationale driekleur uit te hangen. Laat maar zien dat we een fantastische feestweek hebben!

10.00 uur Golfwedstrijd voor dames op Landgoed Tespelduyn
Voor alle sportieve vrouwen van Noordwijkerhout met GVB, organiseren de ‘Tespelduyn Ladies' een golfwedstrijd over 12 holes (9 holes en 3 parkholes).
Uiterlijk aanwezig 09.15 uur, om 10.00 uur beginnen we met een shotgun-start.
Inschrijfgeld € 22,50 (incl. greenfee, prijzen en oliebollen na afloop).
Inschrijven via: www.tespelduyn.nl de inschrijfdatum is tot 2 september.
Voor verdere informatie diananederstigt@gmail.com.
Dit onderdeel wordt georganiseerd door Diana Nederstigt en Elly Davis en valt onder de volledige verantwoordelijkheid van Golfbaan Tespelduyn.

10.30 uur Opening van de kermisweek in Topaz Munnekeweij
Op dinsdagochtend opent onze eigen Burgemeester, samen met het bestuur van de Oranjevereniging de kermisweek in Topaz Munnekeweij.
Deze ochtend speelt Eric Diepstraten vanaf 10.00 uur voor u liedjes uit de tijden van weleer. Voor de senioren staat er vanaf 10.30 uur een kopje koffie met gebak klaar in de Tuinkamer.
Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door: 'De Vrienden Van Oranje'.
Commissie: Mirjam van der Panne, Tonneke van Nobelen en Ida Troost.

14.00 tot 15.00 uur Beschikbaarstelling Lunapark op de Brink
Het eerste uur van de kermis is, zoals gebruikelijk, voor Noordwijkerhouters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De kermisexploitanten stellen een uur lang hun draaiende attracties kosteloos ter beschikking. Vrijwilligers staan klaar om kinderen en ouderen te helpen. Er wordt met aangepaste snelheid gedraaid. Indien uw kind niet bekend is bij de bekende organisaties dan kunt u zich aanmelden bij Liesbeth Vreeken, tel. 37 69 65 of stuur een e-mail naar info@ovnwh.nl.
Voor alle duidelijkheid moet worden vermeld dat de (draaiende) vermaakzaken ter beschikking staan en NIET de gokspelen, de behendigheidsspelen en de exploitaties van etenswaren.
Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door: De kermisexploitanten en 'de Vrienden Van Oranje'.
Commissie: Liesbeth Vreeken en Jack Wijnands.


14.00 uur Seniorenmiddag in Topaz Munnekeweij
Vandaag zijn alle senioren van Noordwijkerhout welkom op de seniorenmiddag in de Tuinkamer van Topaz Munnekeweij.
De Corien de Groot Foundation presenteert een muzikaal programma met veel bekende liedjes. Zelfs Snip en Snap komen nog even langs. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd, wij vragen u uw Oranje-hoed op te zetten zodat het een echte Oranjemiddag wordt. Let op! Vol = vol.
De zaal is open vanaf 13.45 uur.
Dit onderdeel is mede mogelijk gemaakt door: De Corien de Groot Foundation en 'de Vrienden Van Oranje'.
Commissie: Mirjam van der Panne en Ida Troost.

15.00 uur Opening Lunapark op de Brink
Het heeft wat moeite gekost om na de aanpassingen op de Brink weer een echte familiekermis voor jong en oud neer te zetten. Alle mogelijke moeite is gedaan om het u naar de zin te maken. Misschien dat u even moet zoeken maar bijna alles staat er weer. Benieuwd wat er allemaal komt? Voor de kleintjes is er de draaimolen, touwtje trekken, eendjesspel en voor de wat grotere zijn er de vliegtuigjes. Verder kun je je handigheid en geluk testen bij de Pusher, bussensport, Skeeball, Derby, schiettent, Lucky-Cranes, jackpot, Kop van Jut en het voetbalspel. Wil je liever rijden, schudden of draaien dan kun je in de golfbaan, de Techno Dance, La Bamba, autoscooter, Cake Walk en Happy Spider terecht. Lekkers is er voor elk wat wils in de nogat/suikerkraam, oliebollenkraam, suikerspin/popcornkraam, poffertjeskraam, snackkar, viskraam en bij de ijscoman.
Wat je niet mag missen is de Europe Flyer. Zweven op een hoogte van 40 meter met uitzicht over ons hele dorp.
In dit programmaboekje staan weer de nodige kortingsbonnen. Knip ze uit en maak er gebruik van!
Op last van de gemeente en de politie is het verboden alcoholhoudende drank op het kermisterrein te nuttigen, uitgezonderd op het terras van de poffertjeskraam. Het bestuur van de Oranjevereniging hoopt dat u zich daaraan houdt zodat het, bij optreden van controleurs of politie, niet zal leiden tot bekeuringen of processen-verbaal.
Naast de poffertjeskraam staat een toiletcabine op de hoek Brink en Herenweg zal een toiletunit worden geplaatst, achter de bussensport staat een plaskruis.
Commissie: Liesbeth Vreeken, Peter Edelaar, Jack Wijnands en Hans Jansen.

19.00 uur Jeugd-Oranjeloop in de kern van het dorp
Als vast onderdeel van de gezellige kermisdagen organiseert de Oranjevereniging haar traditionele Jeugd-Oranjeloop. Er is weer een prachtig parcours uitgezet door het centrum van het dorp.
De start is in de Havenstraat, vóór De Hardloopwinkel Noordwijkerhout en loopt via de Koninginneweg, de Herenweg, langs het kermisterrein en de Schoolstraat naar de Havenstraat waar de finish is.
De organisatie wil er weer een groot spektakel van maken en rekent daarom op een grote opkomst. Alle kinderen zijn van harte welkom om aan dit sportieve en leuke evenement mee te doen. Alle ouders, opa's, oma's en verdere belangstellenden worden uitgenodigd de deelnemertjes aan te moedigen!
Er zijn in diverse leeftijdscategorieën prachtige prijzen te verdienen. Natuurlijk zullen alle deelnemers na afloop een mooie herinnering ontvangen.
Inschrijven kan vanaf 18.30 uur bij de start. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,00.
Speciale Prestatie SPOC voor de jeugd
Er wordt een Speciale Prestatie SPOC voor de jeugd t/m 14 jaar gehouden. Als je inschrijft voor de jeugdloop van Noordwijk-Binnen, Hillegom of Noordwijkerhout ontvang je gratis een stempelkaart. Om in aanmerking te komen voor een fraaie SPOC-medaille moet je met minimaal 4 jeugdlopen meedoen maar meer mag natuurlijk ook. Hoe meer stempels hoe hoger het getal wat op de medaille komt te staan. De jeugdlopen worden net zoals het SPOC gehouden tijdens de najaarsfeesten achtereenvolgens in Noordwijk-Binnen, Hillegom, Noordwijkerhout, Voorhout, Sassenheim en Lisse. Voor meer informatie www.oranjecircuit.nl
Inschrijven kan vanaf 18.30 uur bij de start. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,00.
19.45 uur Super Prestige Oranje Circuit
Op hetzelfde circuit als de Jeugd-Oranjeloop organiseren de atletiekverenigingen NSL uit Noordwijkerhout en de Spartaan uit Lisse, in samenwerking met de Oranjevereniging het Super Prestige Oranje Circuit (SPOC).
Het circuit gaat over 6 wedstrijden, welke een open competitie is en waaraan iedereen kan meedoen. Deelname aan 1 wedstrijd kan ook. Je wordt in het eindklassement opgenomen indien er aan minimaal 4 wedstrijden is deelgenomen.
Vóórinschrijven voor het SPOC en voor meer informatie www.oranjecircuit.nl
De kosten bedragen € 17,50. Verder is inschrijven mogelijk tot 15 minuten vóór de wedstrijd in Noordwijk, Noordwijkerhout en Hillegom. De kosten bedragen dan € 20,00. Meedoen aan de wedstrijd alleen in Noordwijkerhout kan ook voor € 4,00.
Wij verzoeken bewoners langs het parcours, vriendelijk doch dringend hun auto vanaf 17.00 uur, elders te parkeren.
Deze onderdelen zijn gesponsord door: Calpam SMD Olie BV, P.F. Overdevest Bloemenexport BV, Boon Bouw Aannemings- en metselbedrijf, De Hardloopwinkel Noordwijkerhout en Herenkapper Lars.
Commissie: Huub Aanhane, Antoine Duivenvoorden en Harry Janssen.

19.30 uur Vanavond moet je in 't DURP zijn!!!
De dinsdagavond is het begin van een gezellige kermisweek en dit evenement zorgt dan ook voor de juiste ambiance. Tijdens ‘Vanavond moet je in 't DURP zijn' zal de Oranjevereniging ook dit jaar weer aanwezig zijn met een informatiepunt. Dit informatiepunt vindt u nabij de Witte Kerk. Er zijn volop activiteiten in en rond het informatiepunt. Zo is er de allerlaatste mogelijkheid om je kleurplaat en/of de puzzel uit het programmaboekje in te leveren. Kinderen die buiten Noordwijkerhout op school zitten kunnen, indien zij zich hebben opgegeven, hier een verrassingstasje ophalen. Om 20.00 uur wordt het startsein gegeven door Muziekvereniging ‘De Harpe Davids' met een populair concert in de tuin van de Witte Kerk.
Natuurlijk zorgt de Oranjevereniging ook deze avond weer voor een spelelement met de nodige uitdagingen en zijn er weer prijzen te winnen, tot uiterlijk 22.00 uur kunt u meedoen.
Onder het mom van ‘Denk mee met de OV' gaan we met u in gesprek over een aantal zaken waar wij graag uw mening over horen. En heeft u altijd al hét idee gehad voor een activiteit of het verbeteren van een activiteit? U kunt ze vanavond aan ons doorgeven.
Heeft u vragen over de Oranjevereniging en haar activiteiten? Wij informeren u graag over wat wij doen, waarom wij dit doen en waarbij u ons zou kunnen helpen. Ook kunt u bij ons terecht met vragen over het donateurschap, het sponsoren van een activiteit en wat het betekent om een ‘Vriend Van Oranje' te zijn.
U kunt zich deze avond natuurlijk ook aanmelden als donateur, vriend of sponsor!
Dus pak deze kans, kom gezellig langs bij het informatiepunt van de Oranjevereniging en ontmoet ons, maak kennis, bestook ons met vragen en wij zullen ze beantwoorden!
U bent nog geen donateur maar u wilt wel dat de gezellige oranjeactiviteiten in ons dorp blijven bestaan?
Vanaf € 5,00 per jaar bent u al donateur van de Oranjevereniging. Aanmelden kan ook via onze website: www.ovnwh.nl/donateur of geef u dinsdagvond op en ontvang direct, als welkomstgeschenk, een gulle lach en een fantastische kermisweek!
De terrassen in 't DURP zijn tot ‘s avonds laat open, zodat een ieder onder het genot van een drankje nog gezellig kan bijpraten. Kom naar 't DURP en laat u verrassen !!!!
Dit onderdeel is gesponsord door: Van Steijn Mediation bij Scheiding.
Commissie: Jack Wijnands, Tonneke van Nobelen, Wally Rodenburg, Patricia Hogervorst, Ida Troost, Tanja Augustinus, Kitty van Steijn, Ted Langeveld, Max Adriaens en Rob van Dam.

20.00 uur Klaverjaswedstrijd in het Victorhuis
Klaverjassers van Noordwijkerhout; dit jaar organiseren wij weer in samenwerking met klaverjasvereniging St. Victor een wedstrijd in het Victorhuis.
U wordt ontvangen met een kopje koffie/thee en later op de avond gaan we rond met een hartig hapje. Natuurlijk is er ook weer een loterij met leuke prijzen.
Het inschrijfgeld bedraagt € 4,00 per deelnemer.
Dit onderdeel is gesponsord door: Voor deze activiteit wordt een sponsor gezocht! Wilt u deze activiteit behouden voor de toekomst? Meld u dan aan als sponsor via de
website of bij de voorzitter van deze avond Peter Edelaar, tel. 06 15 368 850.
Commissie: Peter Edelaar.

De nationale driekleur dient vóór zonsondergang binnengehaald te worden.
Plaats uw vlag goed in het zicht, zodat u morgenvroeg de vlag weer buiten kunt hangen.

 

-terug-

Volg ons ook op

 

Donateur worden?

 

Oranjefeesten

 

Persberichten