Donderdag 4 mei 2017 - Dodenherdenking

De Dodenherdenking 2017 heeft inmiddels plaatsgevonden.
Onderstaand de tekst van 2017.
Om een indruk te krijgen klik hier voor het
of klik hier.. voor de foto's.

Het bestuur van de Oranjevereniging verzoekt de inwoners van Noordwijkerhout de vlag, zonder wimpel, vanaf 18.00 uur tot zonsondergang halfstok te hangen. 

18.45 uur - Dodenherdenking, aansluitend de kranslegging bij het oorlogsmonument

De Oranjevereniging organiseert in opdracht van de gemeente Noordwijkerhout, de dodenherdenking in de St. Jozefkerk.

Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei binnen het thema ‘Geef vrijheid door' een onderwerp dat als een rode draad door de activiteiten op 4 en 5 mei loopt. Het jaarthema inspireert om te herdenken en om de historische gebeurtenissen in verband te brengen met de actualiteiten wereldwijd. In voorgaande jaren zijn er verschillende thema's voorbij gekomen

Voor 2017 is als jaarthema en slogan 'De kracht van het persoonlijke verhaal' gekozen.
Persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog of meer recente conflicten laten ons zien dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is.
Het persoonlijk verhaal van iemand die de oorlog aan den lijve heeft ondervonden, is de meest indringende manier om iets te begrijpen van wat oorlog met mensen doet. Daarover vertellen is niet altijd eenvoudig, maar wel noodzakelijk om onze geschiedenis levend te houden.

Medewerking zal o.a. worden verleend door Muziekvereniging De Harpe Davids, scoutinggroep St. Jozef-Emerentiana, leerlingen van R.K. basisschool De Prinsenhof, diverse solisten, een gastspreker, burgemeester G. Goedhart en het bestuur van de Oranjevereniging Noordwijkerhout.
Om 20.00 uur is er gelegenheid om twee minuten stilte in acht te nemen bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis.

De Oranjevereniging Noordwijkerhout vraagt ieder jaar een andere basisschool hun bijdrage te leveren aan de 4 mei herdenking. Dit jaar zijn het de leerlingen uit groep 7 en 8 van de R.K. basisschool De Prinsenhof. Zij zullen op 4 mei een gedicht voorlezen tijdens de herdenkingsdienst.
Tevens zullen zij een bloemenkrans bij het oorlogsmonument leggen namens alle kinderen uit Noordwijkerhout.

 

Volg ons ook op

 

Donateur worden?

 

Oranjefeesten

 

Persberichten